Aki olvasta az étkezési naplót annak ismerős lehet ez a reggeli. Nekem annyira ízlik hogy ma is ezt készítettem. Alacsony zsírtartalmú diétába nem ajánlom (vagy ki kell hagyni a vajat), de személy szerint engem a zsírmegvonás sokkal jobban megvisel mint a szénhidrát mennyiségének csökkentése. A táblázatban szereplő mennyiségek az általam ma elkészített étel mennyiségei!!! Nem minden tojás és gomba egyforma méretű, aki kalóriát számol annak mérnie kell. Akinek kevés a szénhidrát egyen hozzá pirított rozskenyeret :)

reggeli tojás gomba parmezán paradicsom

                                                     mennyiség(gramm)       Kcal            Fehérje      Szénhidrát           Zsír

Hozzávalók 2 tojás                                        99                   142                 12,5               1,8                  9,4                                     2 tojásfehérje                            68                    35                   7,4               0,5                  0,1                                     reszelt parmezán                     14                     55                   5                  0,4                 3,6                                     2 barna csiperke                      54                     21                    3,2               1,8                  0,1                                     vaj                                                8                     60                   -                   -                     6,8                                     koktélparadicsom                  155                     28                   1,2               5,9                   0,3   

                                                                    Összesen           341                  29,3            10,4                 20,3          

Elkészítés:   teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a gombaszeletek mindkét oldalát                         megpirítjuk. A pirítás hozza ki igazán a gomba ízanyagait, pár percet rádob az elkészítési időre, de             abszolút megéri.  Ráöntjük a felvert, megsózott tojást, mikor az alja kérget kapott ízlés                                   szerint megszórjuk kakukkfűvel. Ezt úgy értem, hogy tegyél rá kakukkfüvet mindenképpen, zseniális       a pirított gombával. Ha valaki szereti a fűszeresebbet, tekerhet rá egy kis borsot is. Ha a lepény                   forgatható állapotba kerül (a teteje még nyákos de már nem folyik le) rászórjuk a reszelt parmezánt           és  megfordítjuk. Picit hagyjuk pirulni a sajtot, majd tányérra tesszük. A félbevágott                                         koktélparadicsomokat a forró serpenyőbe helyezzük a vágási felülettel lefelé és pirosasbarnára                 sütjük. Ha a teteje "izzadni" kezd onnantól kb 1 perc. Én monjuk kicsit megégettem amíg a fotózásra           készültem...mint a képen is látszik. A sült paradicsomot a lepény mellé rakjuk és már ehetünk is. Jó           étvágyat!